7. juunil 2017 algusega kell 10 toimub EPKK konverents “Sealiha tootmise jätkusuutlikkusest Eestis” Rakveres, Aqva konverentsikeskuse ruumis Rooma II (Parkali 4, 44308 Rakvere). Konverentsil osalemiseks palume kindlasti REGISTREERIDA SIIN.
Konverentsi eesmärgiks on analüüsida sealihasektori olukorda ja võimalikke arengustsenaariume, mis tagaksid sealihasektori jätkusuutliku arengu.
Konverentsi programm:
Konverentsi moderaator: Rando Värnik, PhD, Eesti Maaülikool
09.30 – 10.00 Registreerimine ja tervituskohv
10.00 – 10.10 Avasõnad ja tervitus – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu aseesinaine, lihatoimkonna esinaine
10.10 – 10.40 Eesti seakasvatuse areng Maaeluministeeriumi pilgu läbi – Tarmo Tamm, maaeluminister (kinnitamisel)
10.40 – 11.10 Sealihaturu ülevaade ja prognoosid – Kai-Uwe Sprenger, Euroopa Komisjon, DG Agri Unit G3, lihasektsiooni juht
11.10 – 11.40 Seakasvatuse arengusuunad Euroopas – Antonio Tavares, Copa-Cogeca sealiha töögrupi esimees
11.40 – 11.50 Küsimused/vastused
11.50 – 12.15 Kohvipaus
12.15 – 12.35 Eesti seakasvatuse jätkusuutlikkus tootja pilgu läbi – Urmas Laht, Eesti Seakasvatajate Liit
12.35 – 12.55 Seakasvatusest bränditud toote ekspordini – HKScan näite varal – Anne Mere, HKScan Estonia juhatuse esimees
12.55 – 13.15 Küsimused/vastused/diskussioon
13.15 – 14.15 Lõuna
14.15 – 14.35 Sealiha ja -toodete eksport ning turulepääsu tingimused – Veterinaar- ja Toiduamet, esineja täpsustamisel
14.35 – 14.55 Riigipiire ületavad loomahaigused ja nende majanduslik mõju – Arvo Viltrop, PhD, Eesti Maaülikool
14.55 – 15.20 Eesti siga Põhjamaa köögis – Dimitri Demjanov, Eesti Kulinaariainstituut
15.20 – 16.00 Küsimused/vastused/diskussioon/konverentsi kokkuvõte
Lisainformatsioon ja küsimused info@epkk.ee või tel 600 9349, EPKK juhatuse liige Tiina Saron.
Tegevus toimub MAK 2014-2020 teadmussiirde ja teavituse meetme üleriigilise ulatusega tegevuse toetuse abil.
Infopäevade korraldamist toetab Euroopa Liit.