Topigs Norsvini maitsmiseksperdid

Sealiha
Sealiha

Liha kvaliteet on muutumas järjest olulisemaks. Selle kaudu eristuvad töötlejad ja jaemüüjad turul. Topigs Norsvin kasutab koolitatud maitsmiseksperte, et hinnata sealiha kvaliteeti oma kommertstoodetest. Jaemüüjad arvestavad maitseekspertide arvamust, kuna see kajastab tarbijate kogemusi nende tootega. Proovid testimiseks hangitakse otse tapamajast või ostetakse kohalikult jaemüüjalt, et toode ja sealiha tarbija kogemus oleks kohaldatav. Iga maitsmiskomisjoni liige annab hinnangu sellistele tunnustele nagu värvus (vastavalt Jaapani värviskaalale), lihasesisene rasvasisaldus (kasutades USDA juhendkaarte) ja sellistele subjektiivsetele omadustele nagu lõhn ja üldine välimus.

Topigs Norsvin kogub ka lihakvaliteedi tehnilisi andmeid, et hinnata liha pH-taset, värvusskoori, tilkumiskadu, küpsetuskadu, viilude lõikejõudu ja hammustusjõudu. Andmeid kogutakse, hinnatakse ja analüüsitakse statistiliselt, et teha kindlaks, millised tunnused proovide vahel erinevad.

Tõlkinud Alo Tänavots

Allikas: topigsnorsvin.com   

 

Kuldisperma tellimine